Cerdanya busca, un any més, qui ha de ser el Cerdà de l’Any. El certamen ja ha posat en marxa la primera fase del premi i, per tant, des d’ara i fins al 15 de febrer es poden presentar candidatures. D’entre totes, un jurat qualificat escollirà els tres finalistes. Després, s’obrirà el període de votació popular per escollir el guanyador o guanyadora i, com l’any passat, el jurat també escollirà el seu guardonat. Així, doncs el 50% de la votació serà popular i l’altre 50% del jurat. El guanyador es coneixerà el 26 d’abril a Bolvir.
Recordem que el Cerdà de l’Any distingeix les persones o entitats de l’Alta i la Baixa Cerdanya que treballen desinteressadament per la comarca o que hagin destacat en algun àmbit.
Les propostes es poden presentar als ajuntaments, a l’oficina de la revista Pànxing, a l’apartat de correus 162 de Puigcerdà o bé al correu electrònic de l’institut d’Estudis Ceretans www.ieceretans.org. El termini acaba, com hem dit, a mitjans de febrer.
La llista de guardonats dels 34 anys d’història que ja acumula el certamen és amplia. Així han estat distingits el Carnestoltes Tradicional de Bellver, els Xicolaters de Palau, el Club Poliesportiu de Puigcerdà, Mercè Marty, la Fundació Adis o Kilian Jornet. La passada edició va ser premiada l’Associació àliga d’ajut i suport a les persones amb càncer.