La crescuda dels rius pel temporal Glòria ha afectat també el Segre, al seu pas per Cerdanya. Aquestes són imatges de la zona del pont de la Palanca, als termes municipals de Das i Ger. Com es pot veure, l’aigua ha arribat a inundar els prats i camins propers a la llera del riu. L’àrea afectada podria arribar almenys a les 30 hectàrees de terreny, segons han calculat des de l’ajuntament de Das. El consistori lamenta que aquesta situació es repeteixi cada vegada que augmenta bruscament el cabal del riu. De fet, des del 2017 reclama a l’Agència Catalana de l’Aigua i a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre una actuació urgent a la llera o, si no, que permetin fer-ho als ajuntaments.

L’equip de govern de Das ha explicat que des del 82 no s’ha fet cap actuació de manteniment en aquesta zona i està convençut que, si s’hagués fet, s’hagués pogut evitar una situació com aquesta. El consistori lamenta que l’afectació d’ara és més greu i assegura que ni l’ajuntament de Das ni el de Ger poden fer front als 70 o 80.000 euros que calculen pot costar refer el mur de la llera.

L’aigua ha afectat també altres punts de la comarca, com al passatge que connecta Llívia amb Estavar, que ha quedat totalment inundat, o a Isòvol, on el temporal ha fet esllavissar el terreny de sobre el carrer de Dalt.

Parlen al vídeo: ENRIC LAGUARDA, ALCALDE DE DAS