La Fira del Cavall de Puigcerdà ha tornat a omplir la vila i la comarca de veïns i visitants. Com sempre, el plat fort del cap de setmana ha estat el concurs de dissabte al matí, que enguany ha celebrat la 39a edició. Des de les 10 i fins passades les tres de la tarda, els ramaders han anat mostrant el seus millors exemplars, fins a 132. El bon temps ha fet que molta gent s’apropés al recinte firal per seguir el certamen, que per primer cop, també s’ha pogut seguir per streaming.

Els ramaders aprofiten la fira per fer tractes tot i que, moltes vegades, els acords de compra venda de bestiar ja s’han tancat uns dies abans. Malgrat s’esperava una petita davallada dels preus, finalment s’han mantingut semblants als dels darrers anys, és a dir, al voltant dels 650 euros per pollí.

A banda dels ramaders de la comarca, la Fira del Cavall també compta amb ramaders francesos i d’altres vinguts del País Valencià o del nord de l’estat.

Des del consistori s’han mostrat satisfets de com ha anat la fira enguany, que recordem ha comptat amb uns 800 caps de bestiar. L’equip de govern veu amb molt bons ulls l’impacte econòmic positiu que genera aquest esdeveniment tant a la vila com a la comarca, en una època turística tradicionalment fluixa.

Durant el transcurs del concurs, una manifestació organitzada per Tsunami Democràtic ha fet acte de presència al recinte. Amb el permís de l’organització, diversos veïns i veïnes han donat una volta amb pancartes amb proclames de llibertat.

La fira ha comptat, com sempre, amb unes 400 parades multisectorials repartides per tres espais: la zona industrial de l’estació, el nucli comercial i l’entorn del Parc Schierbeck.

Recordem que aquest cap se setmana, Puigcerdà serà la seu, per tercer cop, del Concurs Nacional del Cavall Pirinenc Català, on participaran els guanyadors de les comarques pirinenques.

Parlen al vídeo: PERE TOR, PRESIDENT ASSOCIACIÓ CRIADORS CAVALLS CERDANYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ