A l’Alt Urgell, Esquerra Republicana ha revalidat els resultats de les eleccions generals espanyoles del 28 abril. L’alt urgellenc Miquel Caminal és novament un dels tres senadors que ha obtingut la formació republicana.
La participació EN la comarca ha estat del 70,43%. És un dels registres més elevats en unes eleccions estatals, tot i ser lleugerament inferior al 71,37% dels anteriors comicis al Congrés. Destaca Estamariu, com un dels municipis on més s’ha reduït la participació respecte a l’abril, concretament un 18,49% menys. Pel que la participació s’ha situat al 75%.
Esquerra ha estat la formació més votada al conjunt de l’Alt Urgell. Ha guanyat en 15 dels 19 municipis. Arsèguel ha estat el municipi amb el màxim percentatge, un 48,08% dels vots. Val a dir que als municipis on no ha guanyat els republicans, han estat la segona força més votada.
Junts per Catalunya ha guanyat en quatre municipis. Estamariu amb més de la meitat dels vots. I els municipis de Cabó, Bassella i Peramola. En 13 municipis ha estat el segon grup amb més vots.
La tercera força, amb força distància respecte als dos primers partits, ha estat el PSC-PSOE en 9 municipis, la CUP en 5; en Comú Podem en dos i un per al PP a Bassella.
Centrant el focus als resultats a La Seu d’Urgell, la primera força ha estat Esquerra amb el 30,14% dels vots, però la segona força més votada han estat els socialistes amb un 18,42%, molt a prop de Junts amb un 17,38%. Amb més distància, el segueixen En Comú Podem amb un 8,70%, la CUP ha obtingut un 7,49% dels vots en la seva primera participació en aquests comicis, i amb un 7,28% per al PP. Amb un 4% dels vots s’ha situat Vox i Ciutadans.