Des d’ara, els usuaris de la Fundació Hospital de Puigcerdà podran utilitzar les noves instal·lacions del centre de dia, situades a la planta baixa de la residència sociosanitària. Aquest dimarts s’ha inaugurat l’ampliació del servei, que ha duplicat el seu espai hàbil. L’actuació s’ha portat a terme després del trasllat del servei de rehabilitació a l’antic hospital. Aquesta zona, juntament amb les que s’utilitzaven fins ara, han permès fer una redistribució del centre de dia, ampliant el menjador principal i dotant-lo de nou material per als residents.

Els treballs han permès la creació de dos espais diferenciats: un menjador ampli amb zona de relaxació per després dels àpats i un nou ambient de rehabilitació amb una sala de televisió, espai de lectura amb llar de foc i una sala polivalent on fer tallers d’estimulació cognitiva o altres activitats.

El servei és oberts de dilluns a divendres de 9 del matí a 5 de la tarda, i està pensat per aquelles persones que tenen certa autonomia. Un cop ampliades les instal·lacions, s’espera ampliar també els dies d’obertura del servei.

Des de la fundació han argumentat que el projecte té com a objectiu continuar millorant la qualitat del servei als residents. En aquest sentit, cal recordar que fa poc s’ha tancat el centre de dia de la Fundació la Pedrera, situada a l’antic casal Sant Jordi. La fundació Adis és qui ara presta aquest servei diürn però, segons els responsables de la fundació, calia també ampliar el centre de dia de la residència de Puigcerdà.

Tot plegat ha suposat una inversió de 65.000 euros, finançats per la fundació i l’ajuntament.

Aquesta actuació s’emmarca en el pla de millora de la residència sociosanitària, que s’anirà executant per fases i que contempla, entre d’altres, una posada al dia de la planta menys 1.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, PRESIDENT FUNDACIÓ HOSPITAL PUIGCERDÀ