Cerdanya vol engegar una nova iniciativa transfronterera, aquest cas en l’àmbit de l’educació i el treball. En la darrera assemblea d’Alcaldes celebrada el mes passat al Vilar d’Urtx, va sorgir la idea de crear un centre de formació professional on s’ensenyin oficis presents al territori, com ara la producció agroalimentària, l’hostaleria o el turisme. Al estar situat en un lloc estratègic, Llívia s’ha postulat per ser la seu d’aquest nou projecte.

Nova creu que la nova proposta serà una bona oportunitat formativa per als joves de les dues bandes de la frontera, que no haurien de marxar a Barcelona, Tolosa o Perpinyà.

El projecte compta amb el suport del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, que va ser present a la darrera Diada de Cerdanya. Al trobar-se en una fase embrionària, encara no s’ha detallat els recursos que caldria destinar-hi ni la ubicació exacte del nou centre.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA