Més de 1500 persones s’han manifestat aquest dimarts a Madrid davant de la seu de Enel. Es tracta de la última concentració programada per aquest mes de setembre per demanar a la companyia elèctrica que els mantingui les condicions avantatjoses d’extreballadors entre les quals hi ha la tarifa reduïda de la llum, ja que la companyia preveu aplicar a partir d’aquest 1 d’octubre la tarifa normal.

Aquesta mesura al Pirineu afecta a més de 500 persones, les quals, i sobretot ara amb l’arribada del fred els mesos d’hivern, veuran incrementada notablement la seva factura.

Precisament al Pirineu és un dels indrets on la mobilització és més forta, a banda de la denúncia col·lectiva, ja han interposat demanda 400 particulars. També recorden a la companyia elèctrica que a Itàlia, on va aplicar la mateixa mesura, un jutjat la hi ha fet retirar i ha donat la raó als treballadors.

Parlen al vídeo: JOSEP ENSENYAT, TREBALLADOR JUBILAT D’ENDESA