El consorci Leader Pirineu Occidental ha elegit el nou president per als propers 4 anys. S’han presentat a l’elecció 3 candidatures, la guanyadora de les quals, amb 11 vots, ha estat Miquel Maria Bretcha, actual conseller de benestar social, vivenda i igualtat al consell comarcal del Pallars Sobirà.

Fins ara la presidència l’havia ostentat l’alcalde de Tremp en l’anterior legislatura i, des de l’impàs del canvi de governs, com a president accidental Josep Durany, president de la comunitat de regnants de la Conca de Tremp. Precisament aquest darrer també optava al càrrec, igual que la presidenta del consell comarcal de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta.
El Consorci Leader Pirineu Occidental engloba el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran.

El Consorci promou el desenvolupament rural a través de la gestió i proposta d’ajuts i de diversos projectes de cooperació i compta amb representants d’entitats públiques i privades.

Parlen al vídeo: MIQUEL MARIA BRETCHA, PRESIDENT CONSORCI LEADER PIRINEU OCCIDENTAL