El president del Parlament, Roger Torrent, ha visitat aquest dissabte Llívia, Das i Fontanals de Cerdanya. A Das, Torrent ha estat rebut a l’ajuntament per l’alcalde Enric Laguarda i la resta de l’equip municipal, on ha signat el llibre d’honor. Seguidament, Torrent ha inaugurat la nova plaça de la República, situada just davant la Casa del Comú. El president del Parlament ha destacat la importància de ser arreu de Catalunya per conèixer les inquietuds dels veïns i treballar, així, per l’equilibri territorial.

Roger Torrent ha afirmat a Das que l’autocrítica que ha de fer l’independentisme i que reclamava el president de la Generalitat, Quim Torra, és “imprescindible”. També considera que cal revisar si les decisions que s’han pres “són les millors o no” i reconeix que hi ha hagut “debats semàntics” que han aportat “molt poc”. El president del Parlament ha cridat a mobilitzar-se en cas que la resolució del Suprem acabi condemnant els presos independentistes.

Recordem que la nova plaça de Das, que en un inici s’havia de dir plaça Cerdanya, fa uns 2000 metres quadrats i s’ha de convertir-la en un nou espai de trobada per als veïns i visitants. El seu cost s’ha situat al voltant dels 140.000 euros.

Parlen al vídeo: ROGER TORRENT, PRESIDENT DEL PARLAMENT CATALUNYA