El nou equip de govern de Bolvir vol que els veïns decideixin com ha de ser la nova plaça major, que es construirà en aquest terreny situat a tocar de l’edifici consistorial. Per això, preveu presentar tres projectes diferents i sotmetre’ls a una votació popular.

El consistori actual ha fet alguns canvis respecte el projecte inicial. El principal és l’eliminació d’una zona d’aparcament que havia de tenir la nova plaça. L’equip de govern creu que, amb l’aparcament de darrere l’ajuntament, ja es cobriran les necessitats de veïns i visitants.

Pel que fa al nou centre social i cultural de Cal Fanxico, els treballs continuen avançant a bon ritme. De la segona fase d’obres només queda finalitzar l’auditori i acabar de distribuir l’interior del consultori mèdic, que a partir d’ara s’ubicarà en aquest espai. Recordem que aquest nou equipament també albergarà la biblioteca, un centre social, l’arxiu o diferents sales polivalents. L’ajuntament de Bolvir compta, en aquest cas, amb un ajut dels Fons Feder per finalitzar els treballs, pressupostats inicialment en 1,6 milions d’euros.

Amb tot, l’equip de govern vol situar els principals equipaments i la plaça en un mateix espai, just a tocar del renovat edifici consistorial, a l’emblemàtica finca de Cal Fanxico, que data del 1845.

Parlen al vídeo: ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR