Vint i quatre joves d’entre 14 i 17 anys participen aquests dies a un camp de treball a Pi, al municipi de Bellver de Cerdanya. Els nois i noies, vinguts d’arreu de Catalunya, combinen diferents tasques com ara la de desbrossar i recuperar murs de pedra seca en un tram de camí entre Pi i Olià o pintar els gronxadors i bancs d’una zona d’esbarjo de la població, amb altres activitats més lúdiques i de descoberta de l’entorn.

Recuperar alguns trams de camins que envolten la casa de colònies Cadí de Cortariu, on s’allotgen els joves, els serveix per conèixer aquesta tècnica de construcció força present a la zona. De fet, totes les tasques que desenvolupen al llarg dels 15 dies que dura el camp de treball els permet contribuir en la preservació del medi natural. A més, els seus responsables asseguren que els nois i noies es senten orgullosos amb la feina feta durant la seva estada al municipi, tant la que és de caire més natural i científic com la que millora la vida dels veïns.

En passades edicions els participants van fer tasques de manteniment al Refugi del Gònech, que va quedar malmès fa uns anys degut a uns aiguats. Enguany han condicionat un abeurador en aquest espai.

L’activitat, organitzada des de la Direcció General de Joventut, es gestiona en aquest cas des de l’Associació Espai Natura.

Parlen al vídeo: NIL SICART, RESPONSABLE CAMP DE TREBALL