Àlex Rubio és, des de dissabte, regidor de l’ajuntament de Puigcerdà. El jove de 20 anys ocupava el número 8 de la llista de Junts a la capital ceretana, candidatura que encapçalava Albert Piñeira, que enceta el seu tercer mandat en majoria. Rubio és, doncs, un dels regidors més joves que han estat mai al consistori puigcerdanenc. I per a ell, això és tot un repte que comença il·lusionat.

El jove regidor va iniciar els seus passos en la política formant part de l’assemblea nacional de joves independentistes, on fou un dels integrants més actius. El fet de compartir experiències amb nois i noies amb inquietuds polítiques i de involucrar-se en les coses del poble l’han animat a seguir treballant per arribar a ocupar una de les cadires de la sala de plens. Rubio veu important que els joves s’apropin a la política municipal ja que considera que és des d’on es mou el país.

Rubio participa activament en diverses entitats culturals, com ara la Inestable Ceretana de Teatre o la Coral Cerdanya Canta. L’estiu passat va incorporar-se com a treballador a l’àrea de Cultura de l’ajuntament. Tot que encara no s’ha confirmat de quina regidora s’encarregarà, sí que ha avançat que aquesta àrea li interessa especialment.

Actualment estudia Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya, formació que preveu finalitzar d’aquí un any i mig.

Pel que fa a la resta de municipis cerdans, en aquesta legislatura només el regidor Jordi Munt, de Lles, és més jove que Rubio.

Parlen al vídeo: ÀLEX RUBIO, REGIDOR PUIGCERDÀ