L’Aeròdrom de Cerdanya acull aquests dies la final del Grand Prix de Vol sense motor. És la primera vegada que la comarca rep els millors pilots del món d’aquesta modalitat. La competició compta amb 19 participants vinguts de França, Alemanya, Lituània, Itàlia o Austràlia. També hi ha un participant espanyol. Alguns són pilots comercials, d’altres informàtics o fins i tot hi ha algun metge. Tots ells competeixen des de diumenge i fins dissabte en diferents proves que es defineixen segons la previsió meteorològica. Consisteixen en curses a vol sense motor des de diferents punts del Pirineu.

Unes antenes instal·lades per tota la serralada indiquen la seva posició exacta, la qual es pot seguir en una pantalla gegant instal·lada a l’aeròdrom per tal que els seus acompanyants i aficionats puguin seguir la prova.

La celebració d’aquest campionat del món és un esdeveniment esportiu i social que genera força expectació, a més de portar a la comarca pilots i acompanyants de poder adquisitiu alt en una poca amb poca afluència turística. És per això que des de l’Aeròdrom aposten per seguir promocionant els atractius de la vall.

Cerdanya havia acollit dues proves classificatòries d’aquest circuit mundial, els anys 2014 i 2016, però és la primera vegada que acull la final.

Parlen al vídeo: SERGI PUJOL, RESPONSABLE AERÒDROM CERDANYA