La colla Castellera de Cerdanya ja està a punt per fer la seva presentació oficial. Serà el proper dilluns 10 de juny a Puigcerdà. A tres quarts de sis de la tarda iniciaran un cercavila des de la Plaça Sta Maria fins a la plaça Cabrinetty, on prepararan un pilar caminat fins l’ajuntament. Allà atendran els mitjans de comunicació i en acabar faran una exhibició a la mateixa plaça.

Durant la presentació, els integrants de la colla donaran a conèixer els seus objectius i les seves activitats previstes de cara als propers mesos. Les ja programades són el seu bateig el 29 de juny a Alp, la participació a la Setmana Cultural del Roser i a la Festa major de Puigcerdà.

El proper dilluns també es presentaran les camises de la Colla i la col·laboració d’aquesta amb l’Ajuntament de Puigcerdà.

La Colla Castellera de Cerdanya es planteja com un projecte comarcal, de fet serà la primera colla castellera transfronterera. A més, l’entitat s’ha adherit recentment a la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.

Recordem que l’agrupació va néixer l’estiu passat a Llívia i els primers assajos van ser multitudinaris, amb la participació d’un centenar de persones. A la tardor, però, la colla va renovar completament la seva junta directiva per divergències amb l’alcalde de Llívia, Elies Nova, el fins llavors impulsor de la colla. Ara, l’entitat entrena al Teatre del Casino d’Alp, amb el propòsit de fer créixer els castells a Cerdanya, una comarca amb poca tradició castellera.