Les eleccions municipals del passat diumenge han portat canvi de forces en alguns dels municipis de l’Alta Ribagorça. Si bé, el Pont de Suert encara no té clar qui serà alcalde perquè dependrà dels pactes, la Vall de Boí tindrà per primera vegada una alcaldessa, Sònia Bruguera, amb 5 regidors. A més, del grup municipal Esquerra Republicana, partit que és la primera vegada que concorre a les eleccions en aquest municipi i ho ha fet amb una llista de gent que no havia estat mai al consistori, de manera que la renovació és total. L’altre grup municipal que s’ha presentat, Junts per la Vall de Boí, ha aconseguit 4 regidors. On la victòria ha estat contundent és a Vilaller, on Maria José Erta revalida l’alcaldia amb majoria absoluta, 7 regidors, tots els que el consistori té. L’altre partit que optava és el Partit Popular, que no ha obtingut representació. On encara està tot a l’aire és el Pont de Suert, Junts pel Pont ha obtingut 5 regidors i ha perdut la majoria absoluta, mentre que les altres 2 forces que optaven En Comú podem i Compromís pel Pont han obtingut 3 regidors cadascuna. Actualment les converses estan obertes i en els propers dies es decidirà els pactes per governar el consistori.