Junts ha presentat aquest divendres a Alp les candidatures a Cerdanya per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. En total són 14 llistes les que presenta la formació dels 17 municipis cerdans, una menys que ara fa quatre anys. A més, presenta llista a dues entitats municipals descentralitzades. Això suma un total de 125 candidates i candidats i serà, per tant, el partit amb més presència als propers comicis.

Un per un, els caps de llista han anat pujat a l’escenari. Alguns d’ells opten a la reelecció mentre que d’altres es presenten per primera vegada. En aquest sentit, el president comarcal del partit, Marc Fernàndez, ha destacat la transversalitat de les candidatures.

Dos dels caps de llista que opten a ser reelegits són l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, i l’alcalde d’Alp, Ramon Moliner. Els batlles s’ha mostrat confiats de cara als resultats de les properes eleccions.

Altres alcaldes que opten a la reelecció són Alfons Casamajó a Ger, Miquel Pons a Riu, Albert Maurell a Prullans i Esteve Avellanet a Meranges. Sílvia Orriols a Llívia i Josep Mendo a Guils
es presenten amb la intenció de tornar a liderar els seus ajuntaments com havien fet en l’anterior legislatura. La resta de caps de llista de Junts són Marc Fernàndez a Bellver, Isidre Chia a Bolvir, Jordi Ginesta a Urús, Meritxell Bausells a Prats, Pere Arderiu a Das i Joan Bertran a Isòvol.

Poca presència, doncs, de dones en la política cerdana.

Durant l’acte de presentació també s’han dedicat unes paraules d’agraïment als alcaldes i regidors que després d’aquesta legislatura han decidit apartar-se de la política, com són, per exemple, els alcaldes d’Isòvol, Urús o Prats i Sansor.

Parlen al vídeo: MARC FERNÀNDEZ, PRESIDENT JUNTS CERDANYA – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ – RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP – SÍLVIA ORRIOLS, CAP DE LLISTA JUNTS LLÍVIA