La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà ha acollit per primera vegada la presentació d’un Premi St Jordi. Ha estat la novel·la ‘Digues un desig’ de l’advocat i escriptor català Jordi Cabré. Es tracta d’una obra que parla de la identitat, de qui som o de com ens veuen els altres.

Barcelona i Cadaqués són els escenaris d’aquest thriller psicològic on transiten els dos personatges. La Barcelona del present i la de 2026. Una ciutat, però, que encara lliga els protagonistes a la realitat, mentre que Cadaqués és el paisatge del somni, de la llibertat i la sensualitat, i on el seductor és seduït.
El jurat va atorgat el Premi Sant Jordi de novel·la a Digues un desig “per la seva ambició intel·lectual, vocació estilística, autoconsciència literària, acurada expressió lingüística i diàleg entre les diferents formes de creació; i una trama que fa dubtar el lector de l’equilibri entre la realitat i la ficció”. Cabré s’ha mostrat content de rebre aquest reconeixement i ha reconegut que no s’ho esperava.

Des de l’any 2000, Jordi Cabré ha publicat nombroses novel·les com Postal de Krypto, La pregària del diable o Rubik a les palpentes, obres premiades en diferents certamens. També ha publicat assajos com Ara que no ens escolta ningú i Canvi cultural a Catalunya. Cabré col·labora, a més, en diferents mitjans de comunicació.

Parlen al vídeo: JORDI CABRÉ, ADVOCAT I ESCRIPTOR