ERC ha estat el partit amb més suport a Cerdanya aquest 28 d’abril, dia d’eleccions al congrés i al senat. Concretament, els republicans han guanyat en 14 dels 17 municipis i han estat a un pas de ser els més votats a tota la comarca, ja que a la resta de municipis la diferència entre el primer i el segon ha estat mínima. A Ger i a Meranges el partit més votat ha estat Junts per Catalunya, que ha sumat un vot més que els republicans en el primer cas i dos en el segon. I a Bolvir, hi ha hagut un empat a vots entre Esquerra i Junts.

A Puigcerdà, l’escola Alfons I ha tornat a ser el punt de votació. Durant tot el dia, nombrosos puigcerdanencs s’han apropat a les urnes, sobretot al migdia. A la capital ceretana han votat 4251 persones, és a dir, el 70% del cens. D’aquest, el gairebé 28%, és a dir, 1177 vots han estat per ERC, 785 vots ha registrat el PSC i Junts per Cat ha aconseguit 699 vots. C’s ha estat la quarta força més votada, amb 535 vots i Comú Podem ha sumat 411. Pel que fa al PP, 206 veïns li han donat el seu suport mentre que VOX ha obtingut 182 vots.

La propera cita a les urnes serà el 26 de maig, dia d’eleccions municipals.