Ja han començat els treballs de construcció de la nova plaça de Das, situada just davant la casa del comú, on hi ha les dependències municipals. L’equip de govern preveia, des de fa temps, adequar tota aquesta zona, que fa uns 2000 metres quadrats, per convertir-la en un nou espai de trobada per als veïns i visitants.
La plaça es dirà Plaça Cerdanya i tindrà una zona enjardinada amb arbres, una font i també un parc de salut. A més, serà un espai accessible per a les persones amb mobilitat reduïda, que podran accedir a la plaça a través d’una rampa.
El cost de l’actuació serà d’uns 140.000 euros que de moment finançarà l’ajuntament però que l’equip de govern espera rebre algun tipus de subvenció per part de la Generalitat.
Per altra banda, ja s’ha habilitat una nova zona d’aparcament per a una setantena de vehicles just a sobre la plaça, a tocar de la carretera C-162. Ja s’ha col·locat una tanca perimetral de fusta i en els propers dies es portaran a terme els treballs d’asfaltat. Amb aquesta actuació, el consistori espera solucionar els problemes d’aparcament que té puntualment la població, sobretot durant els caps de setmana i períodes festius.
L’alcalde del municipi, Enric Laguarda, ha explicat a aquest mitja que es tracta d’una actuació molt necessària que feia temps que estava sobre la taula i que ara s’ha pogut executar. Des de l’ajuntament han explicat que preveuen finalitzar els treballs d’aquí un mes aproximadament.