Aquest divendres, els alumnes d’ESO de l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà no han tingut una jornada de classe habitual. Els ha tocat fer tasques de neteja i pintura a les aules i al pati, recollir la brossa del terra, desenganxar xiclets i participar en diferents xerrades i tallers sobre el canvi climàtic o la gestió de residus. Des de la direcció del centre han cregut convenient impulsar aquesta jornada per transmetre als alumnes la importància de mantenir net l’institut i també de tenir cura de l’entorn.

A més, els alumnes també han participat en una marató fotogràfic que ha consistit en fer fotos en diferents zones de Puigcerdà per denunciar actes incívics, com ara pintades o mobiliari urbà fet malbé.

La iniciativa, que s’ha fet en l’horari lectiu habitual i sota la supervisió del professorat, ha generat diverses opinions entre els estudiants.

La jornada ha comptat amb la col·laboració del Consell Comarcal, l’ajuntament, el Grup de Recerca i el Parc Natural del Cadí-Moixeró. Per finalitzar, s’han visionat les fotos de la marató i tots junts han fet una reflexió final.

Parlen al vídeo: ELISENDA RAMOS, CAP D’ESTUDIS FORMACIÓ PROF. INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ – JAMILA ACHFARI, RESONSABLE ACTIVITATS INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ – CLAUDIO GÒMEZ – ZOE CAMPOS – MARC VILELLA