Aquest dijous han començat els treballs de sanejament del camí que dona accés al Santuari de la Mare de Déu d’Arboló. Els treballs s’allargaran fins passada la Setmana Santa, tot i que estarà a punt per l’aplec del dia 5 de maig, i mentre durin les feines queda tallat el pas de persones pel camí i l’accés al Santuari. També es restringeix la pesca en aquest tram del riu Noguera Pallaresa.

Per dur a terme aquests treballs i uns de similars al camí de Besan, el Parc Natural de l’Alt Pirineu inverteix un total de 30.000 euros i es fa en coordinació amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Els despreniments de roques que han fet que l’accés a Arboló estigui tancat des del setembre passat són conseqüència de l’incendi que hi va haver fa 5 anys a la zona i que va cremar molta vegetació que aguantava les roques i va desestabilitzar la muntanya.

Parlen al vídeo: MARC GARRIGA, DIRECTOR PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU