Aquest dijous ha començat el seminari Paisatge i Kilowatts. Un conjunt de ponències amb experts de diferents temes relacionats amb el paisatge i l’energia hidroelèctrica que s’allarga fins dissabte i que vol donar a conèixer i debatre els significats i valors dels paisatges sorgits arran de l’aprofitament de l’aigua per la creació d’energia.

Si bé a començaments del segle passat l’energia hidroelèctrica va ser un revulsiu econòmic, social i cultural per aquestes terres, actualment s’ha de saber aprofitar el paisatge que ens ha quedat i el patrimoni per revaloritzar-lo segons les demandes actuals i de futur.

Les jornades s’han organitzat conjuntament entre l’Observatori del Paisatge, l’IDAPA i l’associació Pirineus.watt amb la idea de treure línies de treball d’aprofitament d’aquesta riquesa i singularitat paisatgística que contribueixin al futur econòmic i turístic d’aquestes comarques. Precisament durant el seminari es visitarà diferents equipaments hidroelèctrics museïtzats del Pallars Jussà.

Parlen al vídeo: ARCADI CASTILLÓ, IDAPA – ALBERT ALINS, DIRECTOR GENERAL DE POLÍTIQUES DE MUNTANYA I DEL LITORAL