L’ajuntament de Puigcerdà portarà a terme una actuació de millora dels accessos a l’Hospital de Cerdanya. Concretament es renovarà l’asfalt de la rotonda de l’antic colomar, on s’uneix el Passeig de la Sèquia, amb Via Ceretana, el Camí d’Ur i d’en Pedrassa. Es traca d’una cruïlla molt utilitzada i que actualment està força deteriorada.

L’empresa Flotats de Puigcerdà s’encarregarà d’executar les obres, que es concentraran en uns 1400 metres quadrats de superfície. El cost total serà de 45.000 euros.

Amb aquesta actuació, el consistori vol seguir millorant els accessos a l’equipament sanitari. Recordem que un dels punts més conflictius és l’accés des del costat francès a través de la carretera N-20. Actualment, el trànsit entre aquest eix viari, el centre hospitalari i el nucli de Puigcerdà es canalitza a través de l’antic camí d’Ur, una via estreta on la circulació de vehicles i sobretot d’ambulàncies és costosa. L’opció que fa temps que es contempla és la construcció, per part del govern francès, d’una rotonda. Aquesta rotonda evitaria que els vehicles de l’Alta Cerdanya hagin de passar pel nucli urbà de Puigcerdà per accedir a l’hospital.

Així doncs, per tirar endavant el projecte de construcció de la rotonda cal el compromís de la direcció interdepartamental de carreteres del sud-oest francès (DIRSO).

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ