Des de primera hora d’aquest dilluns, els restauradors d’Alp han estat elaborant l’escudella popular de Carnestoltes, que aquest any suma 23 edicions. Al llarg del matí, molts veïns i veïnes s’han apropat a la plaça del Casino per veure com avançava la preparació d’aquest plat típic d’hivern. Per fer 500 racions d’escudella calen grans quantitats d’ingredients, com ara 25 pollastres, 28 quilos de botifarra negra i blanca, 18 kg de vedella, 12 de xai o 10 de cansalada, a més de les verdures, els llegums i la pasta. Però a més d’ingredients de qualitat, el secret d’una bona escudella és el temps de cocció.

L’escudella popular és una tradició dels dilluns de Carnestoltes a Alp que sempre té molt bona acollida. Hi assisteixen veïns i veïnes del municipi i de la resta de la comarca i, també, alguns visitants. Les entrades que es mantenen a un preu popular de 5 euros s’esgoten en cada edició. A més, per tal que ningú es quedi sense tastar-la, s’han repartit racions a una cinquantena de veïns que no es poden moure del seu domicili.

Des de l’ajuntament tenen clar que l’escudella és una tradició que s’ha de mantenir. De moment al lloc de sempre, a la plaça del Casino. De cares a l’any vinent, però, el dinar es traslladarà al Palau d’Esports i Congressos d’Alp, ja que possiblement hauran començat les obres de rehabilitació del teatre municipal, que ara acull la celebració.

Un cop finalitzin els treballs al teatre municipal, l’ajuntament decidirà si l’escudella popular torna a la plaça o bé es trasllada de forma permanent al pavelló.

La programació de Carnaval a Alp també ha inclòs una rua infantil, concurs de disfresses i dimarts a les 8h del vespre tindrà lloc una sardinada popular i la crema del rei Carnestoltes.

Parlen al vídeo: ESTEVE CALVÉS, CUINER – RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP