Aquest dissabte a l’Espai Cultural La Lira de Tremp tindrà lloc l’acte central del Pirineu de la campanya Alcem-nos. Un acte organitzat per la CUP i diferents associacions de l’Esquerra independentista i que vol mobilitzar a la població des del primer dia dels judicis per fer-se sentir i rebutjar un procés judicial contra el dret a l’autodeterminació.

L’acte és un concert solidari on hi actuaran el cantautor de Xàtiva, Feliu Ventura, la lleidatana Meritxell Gené i Guillem Anguera de Mont-roig del Camp i autor del Disc Groc. També es comptarà amb uns breus parlaments i es preveu recollir donatius per la caixa de resistència. Aquesta campanya és una denúncia a la vulneració de drets civils i polítics.

També s’ha remarcat la necessitat de fer veure que la defensa és una acusació a l’estat i una reafirmació del què es va fer. L’acte també comptarà amb Mireia Boya, que afronta un judici per desobediència i que és la única represaliada del Pirineu i l’Aran.

Parlen al vídeo: JAUME SOLÉ, CUP – MARTÍ HUMET, CUP