L’ajuntament de Puigcerdà reclama a la Generalitat un total de 526.000 euros, corresponents als ajuts a la llar d’infants municipal. Segons han explicat des del consistori, Ensenyament no ha abonat les ajudes dels últims sis cursos escolars ni tampoc del present, una situació que es viu a altres ajuntaments catalans. Així, doncs, i tal com han fet altres consistoris, l’ajuntament de Puigcerdà interposarà un recurs contenciós-administratiu per exigir a la Generalitat el compliment amb l’obligació de finançar les escoles bressol públiques.

Concretament, l’equip de govern de Puigcerdà reclama els ajuts de sis cursos escolars, des del curs 2012-2013 fins al curs 2017-18.
Des de l’ajuntament han recordat que les llars infantils municipals es financen amb la quota de les famílies, les aportacions que fa el consistori i els ajuts de la Generalitat. Com que en els darrers anys el Govern no ha fet entrega d’aquestes subvencions, les diputacions han hagut d’intervenir-hi i destinar part del pressupost a les escoles bressol. L’equip municipal de Puigcerdà creu que aquest fet ha comportat que els ajuntaments hagin rebut menys ajuts en altres àmbits i que, per tant, tampoc ha estat una solució definitiva.
El consistori puigcerdanenc espera rebre una resposta positiva per part del TSJC i poder, així, recuperar aquest més de mig milió d’euros en ajuts.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ