Alumnes, mares, pares i mestres de l’escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya s’han reunit aquest divendres al pati del centre per protestar contra el nou decret de menjadors que vol aprovar el Govern. La comunitat educativa ha organitzat una cassolada per rebutjar aquest decret que aposta perquè tots els menjadors escolars estiguin en mans dels consells comarcals, impedint-ne la gestió per part de les Associacions de Mares i Pares.
Des de l’AMPA de l’escola de Bellver han defensat el seu model de gestió del menjador, on es prioritza el tracte familiar i la utilització dels productes de proximitat.

Des de l’Associació de Mares i Pares han destacat el nombre d’alumnes que dinen al centre: un centenar, dels 150 que té l’escola, el que demostra la bona acollida que té el servei. De fet, aquesta xifra ha augmentat considerablement des que una empresa local s’encarrega de la gestió del menjador. A més, els pares i mares també valoren la vessant educativa que inclou el fet de dinar a l’escola i que, segons creuen, es perdria si entrés una empresa de càtering.

L’escola de Bellver i la d’Alp són, a dia d’avui, els únics centres educatius de Cerdanya on no s’ha contractat un servei extern per elaborar els àpats.
A banda de Bellver, altres escoles de Catalunya han protestat aquest divendres contra el nou decret.

Parlen al vídeo: NOE MOREIRA, PRESIDENTA AMPA MARE DE DÉU DE TALLÓ BELLVER DE CERDANYA – DAVID POTRONY, PARE