Els visitants que passin per les oficines de Turisme de Puigcerdà ja podran consultar la nova guia de senderisme i passejades, que han reeditat conjuntament l’ajuntament i el Consell Comarcal cerdà. Es tracta d’una publicació gratuïta que recull 24 rutes de l’Alta i la Baixa Cerdanya. Degut al seu l’èxit, s’ha decidit tornar-la a editar ampliant el nombre de pàgines, revisant-ne el contingut i renovant el disseny.

La guia té quatre apartats: Ascensions a cims, amb les pujades al Carlit, a la Tossa Plana de Lles, o al Pic dels Moros; Passejades, amb diferents rutes pensades per a tots els públics que inclouen el camí de Sant Marc, el camí dels enamorats o la pujada a Bell-lloc. A l’apartat Estanys trobem els estanys de la Pera, de Malniu o Fontviva i finalment a Valls hi ha itineraris per descobrir la vall de la Llosa, Angostrina, Llo o Ridolaina. Cada un d’aquests itineraris compta amb una descripció detallada del recorregut i una fitxa tècnica, fotografies i informació addicional sobre flora i fauna. A més també hi ha recorreguts que es poden fer amb marxa nòrdica.
En total s’ha fet un tiratge de 20.000 exemplars, 15.000 subvencionats per l’Ajuntament de Puigcerdà i 5000pel Consell Comarcal. D’aquest total d’exemplars, 11000 són en català, 4000 en castellà, 3000 en francès i 2000 en anglès.

Parlen al vídeo: MONTSE DOLCET, REGIDORA TURISME PUIGCERDÀ