El nou ambaixador de la Unió Europea a Andorra, Rupert Schlegelmich, veu difícil tancar l’acord d’associació entre el Principat i la unió l’any 2020. Ho ha manifestat aquest dimarts als mitjans de comunicació després de lliurar les credencials a l’arquebisbe d’Urgell i copríncep Joan-Enric Vives, al Palau Episcopal de la Seu. L’ambaixador ha lloat la tasca que està fent Andorra en aquesta negociació, però ha admès que la situació de la Unió Europea és complicada, especialment per la qüestió del Brexit.

Justament, una de les qüestions que pot comportar més complicacions en la negociació és la lliure circulació de persones. D’altra banda, l’ambaixador també s’ha referit a l’impacte positiu que tindrà aquest acord per als territoris veïns d’Andorra, com l’Alt Pirineu i l’Arieja.

Entre aquest dilluns i dimarts han estat un total de 14 els nous ambaixadors a Andorra que han entregat les seves credencials al copríncep episcopal.

Parlen al vídeo: RUPERT SCHLEGELMICH, AMBAIXADOR DE LA UE A ANDORRA