Després de finalitzar la primera fase d’obres, l’ajuntament de Bolvir ja ha iniciat la segona fase de treballs als porxos de Cal Fanxico, un espai de dues plantes que es convertirà en el principal equipament social i cultural del municipi. Els operaris treballen ara, doncs, a l’interior de l’edifici, on ja s’hi distingeix la sala polivalent de la planta baixa i també com es distribuiran les diferents sales.

Els treballs van començar l’octubre de l’any passat, quan es va enderrocar completament l’antiga estructura que ara s’ha tornat a aixecar seguint el mateix model ja que es tracta d’una finca catalogada. A més, s’ha ampliat la part del darrere del recinte per guanyar més espai.

El termini d’execució d’aquesta segona fase de treballs és de 7 mesos i l’ajuntament espera finalitzar l’actuació la primavera de l’any vinent. Després s’iniciaran els treballs al terreny del davant, on hi ha projectada la nova plaça principal de Bolvir. Primer, però, cal que la Comissió d’Urbanisme n’aprovi el pla parcial.

Amb tot, l’equip de govern vol situar els principals equipaments i la plaça en un mateix espai, just a tocar del renovat edifici consistorial, a l’emblemàtica finca de Cal Fanxico, que data del 1845, i a tocar de l’escola i el poliesportiu.

Recordem que el projecte de rehabilitació dels porxos de cal Fanxico compta amb un pressupost d’1,6 euros que finançarà l’ajuntament.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

el Pirineu avui