Les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i Ponent han tancat la temporada d’estiu 2018 per sisè any consecutiu amb un increment de viatgers i de pernoctacions respecte a l’any anterior. Aquests resultats, que encara són provisionals en espera de les dades finals de l’INE, situarien l’estiu d’enguany com el millor de tots els temps i per sobre de les xifres obtingudes l’any 2007, considerades com les millors fins ara.
El director del Patronat de Turisme de Lleida, Juli Alegre, ha expressat la seva satisfacció per aquests bons resultats obtinguts, que també s’han traslladat al sector del turisme actiu i els esports d’aventura del conjunt de la demarcació, i ha subratllat la necessitat de continuar treballant conjuntament el sector públic i privat per millorar la presència als mercats internacionals i alhora intensificar les accions promocionals al mercat estatal i de proximitat.
L’ocupació turística a la demarcació de Lleida durant els mesos de juny, juliol i agost en els diferents establiments dels sectors d’hoteleria, turisme rural, apartaments turístics i càmpings s’ha incrementat en un 0,27 % pel que fa al nombre de viatgers i de pernoctacions en relació amb el mateix període de l’any 2017. Les comarques de Lleida hauran rebut durant aquest estiu més de 610.000 viatgers i s’han assolit 1.750.000 pernoctacions.
Aquests resultats encara provisionals, pendents d’afegir les dades de setembre, confirmen pràcticament les previsions fetes pel Patronat de Turisme i pel mateix sector a l’inici de temporada.
Així doncs,  l’estiu del 2018 ha estat un estiu de rècord en situar-se com el millor de tots els temps, tant pel que fa al nombre de viatgers com al de pernoctacions en el conjunt de la demarcació.

el Pirineu avui