Tremp s’apunta a la celebració de l’any Fabra amb l’exposició Pompeu Fabra, una llengua completa que es pot visitar a la Biblioteca Maria Barbal de Tremp i que durant la seva inauguració ha comptat amb una conferència de la professora de la Universitat de Barcelona Maria Rosa Lloret que ha explicat la visió que tenien els alumnes de Pompeu Fabra a través de l’estudi dels seus apunts.

Enguany se celebra 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i 100 de la publicació de la gramàtica catalana, vigent fins fa pocs mesos quan ha sortit a la llum la nova normativa de l’Institut d’Estudis Catalans.

Sílvia Romero del Consorci per la Normalització Língüstica del Pallars Jussà ha fet l’explicació del contingut de l’exposició que es podrà visitar fins al 30 de setembre.
Aquesta exposició té un significat especial per Tremp, ja que Fabra va ser un personatge amb vinculació a la ciutat per l’amistat que compartia amb l’alcalde Josep Sastre.

Parlen al vídeo: MARIA ROSA LLORET, PROFESSORA UB

El Pirineu avui