Centenars d’alumnes de primària i ESO de l’Alt Pirineu han començat les classes aquest dimecres. La tornada a l’escola ha deixat, com sempre, imatges d’alegria pel retrobament amb els companys, i de tristesa, per haver acabat les vacances d’estiu. Al conjunt de les demarcacions de l’Alt Pirineu i Aran i de Ponent, han començat les classes un total de 68.616 alumnes, 635 més que l’any passat, i 5.139 docents, 21 més que el 2017. Al Pallars Jussà, l’escola Valldeflors de Tremp ha començat el curs amb una nova tanca perimetral i amb el pati totalment sanejat.

A l’Alt Urgell, mentrestant, han estat més de 2.900 els alumnes que han començat les classes, dels quals el 80% estan escolaritzats a la Seu d’Urgell. Pel que fa al transport i al menjador escolar, enguany en faran ús fins a 400 alumnes. La principal novetat d’aquest curs a la comarca és que la ZER Urgellet ha canviat l’estructura directiva, ja que l’escola Rosa Campà de Montferrer n’ha sortit i ha passat a ser un centre autònom. A Cerdanya, mentrestant, aquest curs hi haurà a les classes prop de 2.200 alumnes. Com a novetat, l’Institut Pere Borrell de Puigcerdà ha vist reduit un dels cinc grups que tenia l’any passat a primer d’ESO.

Parlen al vídeo: DIEGO ROLDÁN, DIRECTOR ESCOLA VALLDEFLORS TREMP

El Pirineu avui