El consum de sucre a occident va en augment, i el més preocupant és que sovint es troba ocult en aliments que ni tan sols imaginem. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) confirma que gran part del sucre que consumim es troba en aliments que no considerem com a dolços. I els anomena: sucres afegits. Les proporcions de sucres afegits que conté un aliment és una forma de fer-se una idea de la seva qualitat nutricional: si un aliment, a més de contenir sucres presents de forma natural, també conté sucres afegits durant el procés de fabricació, la qualitat nutricional serà probablement molt baixa.

Com succeeix amb moltes drogues, el sucre provoca un alliberament de dopamina en el cervell. La segregació d’aquesta substància és la que provoca el descontrol i l’addició al producte que en conté. Una reacció que pot comportar seriosos problemes de salut com el deteriorament dental, càries, gana descontrolada, diabetis, esteatosi hepàtica, càncer de pàncrees, insuficiència renal crònica, hipertensió arterial, malnutrició o obesitat.

Parlen al vídeo: MOHIT HEMNANI,PSICONEUROINMUNÒLEG

El Pirineu avui