Els consellers generals del Grup Parlamentari Liberal -Jordi Gallardo, Judith Pallarés i Ferran Costa- s’han desplaçat fins a Tallinn (Estònia) per conèixer de primera mà el model d’E-governance i la digitalització i transformació de l’administració pública.
L’E-governance, o governança digital, és l’aplicació de les noves tecnologies, en la prestació de serveis governamentals; en els intercanvis i transaccions d’informació, sigui dins els organismes públics o amb els administrats; i en la integració de sistemes digitals en tot el procés entre l’administració i els ciutadans o empreses.
A Estònia han construït una societat digital que s’ha convertit en la més avançada del món.
Els estonians són pioners en construir un ecosistema eficient, segur i transparent que estalvia temps i diners.

El president del Grup Parlamentari Liberal, Jordi Gallardo, ha explicat que han decidit fer aquesta visita a Tallinn perquè el model estonià és el de referència per a la digitalització de les administracions públiques a Europa i també per a Andorra, ja que Govern ha decidit seguir-lo.
Gallardo alerta que “l’executiu andorrà no està seguint l’estratègia adequada per implementar-lo al país”.

Un cop s’ha pogut copsar com s’ha implantat el model estonià, Gallardo ha assenyalat que han pogut constatar que per assolir el desplegament d’aquest model de manera exitosa, cal un pla estratègic que determini com implementar aquesta transformació.

Parlen al vídeo: JORDI GALLARDO, PRESIDENT GRUP LIBERAL

El Pirineu avui