Quatre explotacions de Cerdanya participaran al Benvinguts a Pagès, una iniciativa que mostra el món rural i els productes de proximitat als visitants. Per tercer any consecutiu, la Generalitat i la Fundació Alícia impulsen aquesta activitat, que tindrà lloc aquest cap de setmana.

A Cerdanya es podran visitar diferents explotacions que elaboren formatges, làctics, aviram, ous o verdures, com són la formatgeria 30 cabres d’Éller, Ca l’Alzina, Mas Cal Gintó i la Torre d’Estoll.

L’objectiu del programa Benvinguts a Pagès, que se celebra a tot Catalunya, és facilitar als inscrits que puguin veure com i on es produeixen els aliments que consumim i conèixer de prop com és la feina a pagès. És una aposta pel producte de proximitat i busca situar Catalunya com a referent per la seva cuina.

Durant la segona edició de Benvinguts a Pagès, Cerdanya va ser una de les comarques més visitades amb un total de 1500 persones que van voler conèixer els productes que s’elaboren aquí. Pel que fa a les xifres a tot Catalunya, la iniciativa va mobilitzat unes 18.000 persones, un 45% més que la primera edició, que va registrar uns 12.500 visitants.

El Pirineu avui