Tal com avançàvem el passat més de gener, l’ajuntament de Puigcerdà i la Fundació Hospital de Puigcerdà volen millorar les instal·lacions de la residència sociosanitària, concretament la planta -0 on hi ha la unitat de psicogeriatria. Doncs bé, el consistori ja té enllestit el projecte que ha pressupostat en 90.000 euros.

L’actuació contempla la creació d’una nova sala de reunions -que l’utilitzaran tant els familiars i usuaris com el personal de la residència-, la unificació dels dos menjadors existents en un únic espai multifuncional i també es farà un nou magatzem. Pel que fa a l’exterior de l’edifici, s’ampliarà una part de la terrassa on s’instal·larà un porxo. A més, el projecte també preveu la millora dels sistemes de seguretat.

La reforma es finançarà a través de cinc fonts: l’Ajuntament de Puigcerdà, la Diputació de Girona, la Fundació Hospital de Puigcerdà, una fundació privada i el 30% del total recaptat amb les inscripcions de la cursa Dream Runners del 15 d’agost. Recordem que l’altre 70% es destinarà enguany a la creació d’un centre de capacitació de cuina a Bolívia.

Des del consistori han explicat que en properes setmanes es farà la licitació de les obres per tal d’iniciar-les a finals de l’estiu. La intenció de l’equip de govern és que els treballs acabin aquest mateix any.

El Pirineu avui