La Universitat d’Estiu Ramon Llull Puigcerdà celebra enguany el seu 20è aniversari. Per això l’AUCER ha preparat un programa especial farcit de cursos i activitats, que arrencarà amb dues propostes: la primera serà la conferència ‘Invulnerables’ que oferirà sor Lucia Caram el 18 de maig al Museu Cerdà i la segona un curs sobre el pernil ibèric que es farà el 26 de maig.

Pel que fa a la formació que s’ofereix dins la setmana universitària, que tindrà lloc del 9 al 14 de juliol, l’associació ha programat una vintena de propostes, entre les quals no hi faltaran els cursos més emblemàtics d’aquests 20 anys, com el de vins, el d’òpera o els d’història local.

La salut i el benestar es mantenen com una de les senyes d’identitat d’aquesta Universitat d’Estiu, amb cursos sobre alimentació, Qi Gong i mindfulness, entre altres. Tampoc hi faltarà el curs de Vinya en altura, promogut pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, i el curs de cuinar amb flors. Per a l’alumnat júnior, l’AUCER, en col·laboració amb la Cerdanya Film Comission, ofereix un curs d’SMARTFilms.
Pel que fa a les activitats obertes a tothom, també s’han buscat aquelles que van tenir més èxit, com ara l’actuació de Brodas Bros durant la Nit de les Arts, i se n’han volgut potenciar d’altres com ara La Nit dels Estels, que enguany comptarà amb el saxofonista Llibert Fortuny, que oferirà un concert de jazz per a 300 persones a tocar del telecabina de La Molina, a més de 2000 metres d’alçada. La conferència inaugural anirà a càrrec del meteoròleg i professor Tomàs Molina.

A més i dins la setmana universitària, Puigcerdà acollirà novament les jornades professionals de metges i farmacèutics.
Des de l’ajuntament han recordat que l’objectiu principal de tenir una universitat d’estiu és poder oferir formació de qualitat a tots els púbics i al territori.

Pel que fa al premi Aucer Vila de Puigcerdà, que s’atorga al millor estudiant de la comarca, també serà especial, ja que la beca passarà de ser de 1500 euros a 1700.

Des de l’AUCer calculen que els cursos comptaran amb uns 400 inscrits, més de la meitat de fora de la comarca, i juntament amb les activitats obertes es mouran unes 3.000 persones.

Les inscripcions per assistir als cursos es podran fer a partir del 7 de maig a la web aucer.org.

Parlen al vídeo: FRANCESC ARMENGOL, PRESIDENT AUCER – ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ

El Pirineu avui