Després dels dies més gèlids de l’hivern on ha estat impossible avançar els treballs a l’aire lliure, l’ajuntament de Bolvir accelera ara les obres als porxos de la finca de Cal Fanxico, un espai que albergarà diversos equipaments municipals, com ara un local social. Els treballs van començar el passat mes d’octubre, quan es va enderrocar completament l’antiga estructura que ara es tornarà a aixecar seguint el mateix model ja que es tracta d’una finca catalogada. A més, s’ampliarà la part del darrere del recinte per tal de guanyar més espai.

En el proper ple, el consistori aprovarà la segona fase d’obres, que contempla l’adequació de l’interior. Tot i el petit retard en l’execució de les obres, l’equip de govern espera poder finalitzar els treballs aquest mateix any.

A més del local social, el nou edifici dels porxos albergarà l’arxiu municipal, sales polivalents, la sala de lectura i un petit bar. El consistori de Bolvir vol situar els principals equipaments en un mateix espai, ja que recordem que al maig de l’any passat es va inaugurar el nou edifici consistorial, situat just a tocar dels porxos, a l’emblemàtica finca de Cal Fanxico.

Per últim, abans d’actuar en el terreny de davant, on hi ha projectada la nova plaça principal de Bolvir, cal que la Comissió d’Urbanisme n’aprovi el pla parcial. De moment només s’ha enderrocat el mur lateral per facilitar el trànsit de la maquinària.
El projecte de rehabilitació dels porxos de cal Fanxico i la construcció de la plaça compten amb un pressupost d’1,6 euros d’inversió municipal.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui