Alp ha celebrat aquest dilluns de Carnestoltes la tradicional escudellada popular, que enguany compleix 22 anys. Tot i les baixes temperatures, des de primera hora diversos restauradors del municipi han estat preparant aquest plat típic d’hivern a la plaça del Casino, un espai molt cèntric on, al llarg del matí, veïns i alguns visitants s’hi han apropat per veure com avançava l’elaboració de l’escudella. Se n’han preparat prop de 500 racions que, com sempre, porten verdures, llegums, pasta i altres ingredients, com ara 28 quilos de botifarra negra i blanca, 18 quilos de coll i falda de vedella, 25 pollastres, 10 quilos de cansalada o 12 quilos de pit i coll de xai. Però, a més dels ingredients, per fer una bona escudella calen hores de cocció.

Des de l’ajuntament veuen important mantenir aquesta tradició del dilluns de Carnestoltes, que cada any té molt èxit, ja que es venen tots els tiquets, a un preu popular de 5 euros. A més, aposten per seguir-la celebrant al teatre del Casino perquè no perdi el caire popular i no traslladar-la al Palau d’Esports i Congressos com es plantejaven fa uns anys.

També s’han repartit racions d’escudella a una vintena de veïns que no es poden moure del seu domicili, un gest que es repeteix cada any.

La programació de Carnaval Alp també ha inclòs ball i concurs de disfresses, una rua infantil i aquest dimarts al vespre tindrà lloc una sardinada popular i la crema del rei Carnestoltes.

Parlen al vídeo: ESTEVE CALVET, RESTAURANT L’ESTACIÓ LA MOLINA – RAMON MOLINER, ALCALDE D’ALP

El Pirineu avui