Ja s’ha fet públic el nou Pla sectorial d’infraestructures energètiques d’Andorra, que deriva del recent entrat a tràmit parlamentari projecte de llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic. Dins del pla es contempla la creació de fins a divuit infraestructures de producció d’energia: hidràuliques, solars, de cogeneració, xarxes de calor, i, finalment, una de pretractament de biomassa. Aquesta darrera s’ubicarà a Sant Julià de Lòria
Són instal·lacions que es faran amb capital públic o privat abans del 2030, i permetran triplicar la producció d’energia al país.
D’aquesta manera, la dependència energètica amb l’exterior passarà a ser del 83% actual al 67%.
Els objectius de cara a l’any 2050, de producció del 50% de la demanda d’energia, requeriran del desenvolupament d’altres infraestructures que tenen en compte l’energia eòlica, i que seran objecte d’una segona fase del pla.

Els objectius de cara a l’any 2050, de producció del 50% de la demanda d’energia, requeriran del desenvolupament d’altres infraestructures que tenen en compte l’energia eòlica, i que seran objecte d’una segona fase del pla.

El Pirineu avui