La direcció del SAAS reconeix que les llistes d´espera a Urgències han arribat a les sis hores en casos de baixa intensitat per les mancances de personal. Des de fa temps saben que calen 10 metges més, i asseguren que hi ha nou contractacions pendents des del setembre que no s´han pogut incorporar per una qüestió burocràtica. Esperen que el grup de treball també col·labori aviat en millores i analitzi les crítiques al cap del servei.

El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària ha reconegut aquest dijous mancances en el servei d´Urgències després que el personal hagi fet públiques les seves queixes. Reconeix que només hi ha 18 metges, quan en farien falta 28, i que això ha ressentit el servei pel que fa a l’espera, tot i que ha assegurat que no ha afectat la qualitat. “Tots ells tenen un grau de responsabilitat professional molt alt. El que pot haver passat són esperes més llargues que les que estem acostumats a Andorra, però no més llargues que el que tenim al nostre entorn, al contrari”, insisteix. També ha reconegut que “l’últim mes hem arribat a algun pic d’alguna espera d’entre 4 i 6 hores, això ha passat”.

Tot i això, Benazet ha afegit que també hi ha hagut critiques i problemes amb el cap del servei, el doctor Gómez, però ho ha atribuït, en part, a la situació d´estrès viscuda al servei. El grup de treball creat, del qual en forma part el mateix Benazet amb quatre metges i quatre infermers, ha d´analitzar, entre altres, les mancances en la gestió del personal per trobar solucions. “El doctor Gómez ha sigut un gran cap de servei, és un dels que ha dissenyat aquest servei i té un gran coneixement”; tot i això creu que “es pot haver endarrerit”. “És un tema que hem de tractar amb molt rigor i dins del grup transversal. Ho analitzarem tot”, conclou.
Benazet ha assegurat que la direcció és conscient des de fa temps de la manca de personal i que per això des del setembre ja estan previstes nou noves incorporacions. El problema ha estat la tramitació a Immigració i per això s´està treballant amb el ministeri correponent. Des del SAAS consideren que ha de ser més fàcil incorporar facultatius.
Coneixedors de les mancances, des del SAAS ja s´han dut a terme mesures com el reconeixement dels metges d´urgències com a especialistes, que també comportarà una millora en la seva remuneració. També s´han reduït les guàrdies de 48 a 24 i 12 hores per afavorir la conciliació familiar.

El Pirineu avui