Tercer dia de judici pel cas BPA. S’hi ha tractat una de les qüestions prèvies més destacades: la que demana que s’expulsi el Govern del judici, perquè no té legitimat per ser acusació particular. Els advocats dels acusats consideren que trepitja les funcions del fiscal. L’advocat de l’executiu ho ha rebatut.

Les defenses dels acusats han demanat que s’expulsi el Govern com a part en aquest judici. Segons ha argumentat l’advocat Salvador Capdevila primer, i la resta de lletrats després, el Govern no té legitimitat per presentar-se com acusació particular perquè xafa funcions que són del fiscal. De fet, s’ha acusat l’executiu de voler polititzar la justícia. L’advocat de Joan Pau MIquel ha afegit que el Govern no és perjudicat en aquesta causa.

Manel Pujadas, advocat del Govern, ha rebatut els arguments. Pujadas ha recordat que l’executiu defensa l’interès general i ha afirmat que la seva funció no té cap incompabilitat amb la del fiscal.

Precisament Alfons Alberca, al seu torn, ha demanat perquè les parts no van impugnar la querella del Govern i l’han deixat participar en la causa tot aquest temps. També ha dit que l’interès del Govern no té perquè coincidir amb el seu i ha negat que l’executiu s’entremetés en el poder judicial.

D’altra banda, l’advocada d’un dels gestors de Pallardó a BPA ha demanat la nul·litat de la comissió rogatòria que Andorra va cursar a Espanya l’endemà de la nota del FinCEN contra el banc. Considera que va vulnerar el conveni d’Estrasburg de cooepració judicial per la forma com es va tramitar.

Tot plegat, en una tercera jornada de judici en què Higini Cierco ha tornat a fer acte de presència per donar suport.

El Pirineu avui