Durant les últimes setmanes l’Ecomuseu ha catalogat i classificat totes les peces de terrissa del seu fons i les entra dins de un programari de la Generalitat.
Per classificar les diferents peces, primer s’han netejat, i s’han identificat amb un número. Després s’han fotografiat per separat i finalment s’han entrat dins del programa. D’aquesta manera, les peces queden registrades.
Algunes de les peces de l’ecomuseu ja s’havien numerat i enregistrat en llibres, cosa que ha obligat a buscar el registre de cada una per comprovar que pertany a la peça en qüestió i re numerar-la en el programa digital.
De les 200 peces que conformen el fons de terrissa de l’Ecomuseu les més comunes són els tupins i tupines que s’utilitzaven per macerar aliments.
Amb la catalogació de les diferents peces, l’Ecomuseu podrà saber l’estat real de cadascuna i restaurar les més emblemàtiques.
Parlen al vídeo: MARTA PRUNERA, RESTAURADORA

El Pirineu avui














