L’Alt Urgell rebrà bona part dels diners que havia demanat a la Generalitat per tal d’arreglar camins. Els 19 municipis de la comarca i el Consell Comarcal havien presentat un total de 25 projectes per valor de gairebé un milió d’euros al Pla que va posar en marxa al juliol el govern català per millorar camins. Tot i que l’adjudicació encara no és definitiva, el Consell Comarcal ja ha rebut una comunicació on es confirma que s’adjudicaran percentatges propers al 90% del cost total de les obres.

El pla preveia que les ajudes s’atorguessin al llarg dels anys 2018, 2019 i 2020. En el cas dels projectes de l’Alt Urgell, la majoria s’han concentrat al principi.

La majoria dels projectes presentats pels ajuntaments preveuen la reconstrucció des de zero de diversos camins i pistes. En alguns casos les obres han de permetre millorar substancialment els accessos a alguns pobles allunyats.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, PRESIDENT C.C. ALT URGELL

El Pirineu avui