Després de remodelar l’edifici emblemàtic de Cal Fanxico i traslladar-hi l’ajuntament, el consistori de Bolvir ha iniciat aquest dilluns la primera fase d’obres als porxos de la finca, un espai que albergarà diversos equipaments municipals de caire social i cultural, com ara un centre cívic. Fa només uns dies l’equip de govern va adjudicar les obres.

El projecte de remodelació dels porxos preveu enderrocar l’estructura actual, que es troba en molt mal estat, i fer-la de nou, seguint el mateix model ja que es tracta d’una finca catalogada. A més, s’ampliarà la part del darrere del recinte per tal de guanyar més espai. Des de l’ajuntament de Bolvir han explicat que els porxos albergarà un centre cívic i, més endavant, determinaran quins usos tindran la resta de sales.

El termini d’execució d’aquesta primera fase és de sis mesos. Després l’ajuntament endegarà el projecte de rehabilitació de l’interior, pel qual caldrà un altre pressupost. Tot plegat, s’aproparà al milió d’euros d’inversió municipal.

Per altra banda, el consistori té projectada la nova plaça principal del poble en el terreny de 2000 metres quadrats situat just davant la finca de Cal Fanxico. Abans d’actuar en aquest punt, cal que la Comissió d’Urbanisme de Girona n’aprovi el pla parcial. De moment només s’ha enderrocat el mur lateral per facilitar el trànsit de la maquinària.

Amb tot, l’ajuntament vol situar els principals equipaments del municipi en un mateix espai per tal de facilitar el seu ús tant als veïns com als visitants.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

El Pirineu avui