Centenars de cerdans s’han sumat aquest dimarts a l’aturada general per protestar contra la violent actuació de la policia espanyola durant la celebració del referèndum. Des de primera hora del matí, els veïns han tallat els principals accessos i carreteres de la comarca, com el Túnel del Cadí, la Collada de Toses, l’accés a la N-260 al seu pas per Bellver de Cerdanya, i la duana de Puigcerdà, on a mig matí ja hi havia desenes de persones evitant el pas dels vehicles. Alguns pagesos s’han desplaçat a aquest punt amb els seus tractors i els han estacionat a la carretera que connecta la capital ceretana amb Llívia. Ambient festiu, avituallament per passar el dia i pendents de les darreres notícies.

La decisió de tallar els principals accessos de Cerdanya es va prendre aquest dimarts al vespre en una assemblea popular a la plaça Cabrinetty convocada a través de les xarxes socials i on hi van participar unes 400 persones.

A banda dels talls a les carreteres, ajuntaments de la comarca i Consell Comarcal han tancat i la majoria de comerços s’han afegit també a l’aturada general. El mateix ha passat amb els centres educatius, que no han obert durant tot el dia.

A les sis de la tarda s’ha convocat una manifestació a la plaça dels Herois de Puigcerdà.

El Pirineu avui