D’aquí a pocs dies els camps de sàlvia alturgellencs ja estaran en el seu màxim esplendor, i per poder gaudir-los, i per conèixer els usos de la planta, s’han organitzat uns tallers per apropar als assistents a la natura, visitant la granja Eco-sostenible de Cal Margarit a Montant de Tost.

Durant les Jornades els assistents coneixeran les propietats de la planta i com utilitzar-la, a banda de passejar pels camps on creix aquesta herba.

La sàlvia se la considera la reina de les plantes aromàtiques. El seu nom vulgar és el d’«herba sacra», que li va ser atribuït pels romans, que la consideraven així.
Una mica amarga i picant, la sàlvia és una herba ideal per preparar infusions o bé per condimentar pasta i altres plats d’herència italiana.

Parlen al vídeo: PILAR MOTLLÓ, AGROBOTIGA DE CASTELLBÒ

Alt Urgell, 2 de juny 2017: TALLERS DE SÀLVIA DE L'ALT URGELL

El Pirineu avui