Aquest dijous s’ha celebrat a Tremp la segona jornada sobre l’oli d’oliva del Pallars Jussà. En la jornada s’han presentat els resultats d’un estudi de les varietats l’oliva locals.

Al llarg del matí els assistents han provat quatre olis d’oliva elaborats amb quatre varietats, de les deu que es produeixen al Jussà, considerades més interessants per la producció d’oli d’alta gamma.

El tast-formació s’ha centrat en el proses de recol·lecció i post collita, donant especial èmfasi en la selecció de l’oliva per maximitzar la qualitat del producte final. La jornada ha anat a càrrec de l’Agustí Romero.

Durant els darrers mesos del 2016 es van recollir les mostres de les quatre varietats per elavora’n els olis.

La jornada ha estat organitzada el projecte Al teu gust, aliments del Pallars i l’associació Oli Pallars amb la col·laboració de l’IRTA.

Parlen al vídeo: ANNA RITZ, REGIDORA PROMOCIÓ ECONÒMICA

Els Pallars, 15 de juny 2017: JORNADA SOBRE L'OLI D'OLIVA DEL PALLARS JUSSÀ

El Pirineu avui