L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Mossèn Joan-Enric Vives, ha presidit aquest dilluns, coincidint amb la festa major, l’acte d’inauguració dels treballs d’adequació de la Plaça i dels Jardins de l’Església de Santa Cecília de Bolvir, un nou espai social i de lleure situat on fins fa poc hi havia el cementiri vell. Després de traslladar els difunts al cementiri nou, a mig camí entre Bolvir i Talltorta, l’ajuntament volia dotar el municipi d’una nova zona verda al centre de la població i per això va signar amb el Bisbat d’Urgell una cessió de l’espai pel poble per 35 anys.

El trasllat del cementiri va fer que algunes famílies que hi tenien difunts enterrats s’hi oposessin. Finalment, però, es va efectuar el canvi d’ubicació de les restes, que va començar al juny de l’any passat i va finalitzar per Tots Sants.

L’actuació en aquest espai ha consistit en aixecar un mur de contenció a la part baixa, on hi han unes vuit places d’aparcament. El nou parc té un espai enjardinat, un mirador i tindrà una zona de jocs infantils. També s’ha desenterrat la vessant nord de l’església de l’Esperança, que estava pràcticament coberta.

Amb les plaques i creus del cementiri vell s’ha fet un memorial per recordar els difunts al cementiri nou.

El cost total de l’actuació, trasllat, espais en el nou cementiri i la nova plaça, ha ascendit fins als 380.000 euros, finançats pel propi consistori.

A banda de la inauguració de la plaça i els jardins, aquest dilluns també ha tingut lloc la processó i missa de Santa Cecília, el dinar popular i el concert de ball de tarda ha posat punt i final a la festa major de Bolvir.

Parlen al vídeo: BARTOMEU BAQUÉ, ALCALDE DE BOLVIR

La Cerdanya, 15 de maig 2017: NOU ESPAI DE LLEURE A L'ANTIC CEMENTIRI DE BOLVIR

El Pirineu avui